25 Nisan 2014 Cuma

ANKARA MUTFAĞI

Çorbalar


Aş çorbası, dutmaç, keşkek çorbası, miyane çorbası, sütlü çorba, tarhana çorbası, düğün çorbası ve toyga çorbası en çok bilinen çorbalardır.


Et Yemekleri 



Ankara tavası, alabörtme, calla, çoban kavurması, ilişkik, uruş kapama, homaça, orman kebabı, patlıcanlı et, sızgıç, siyel ve siyer sayılabilir.





Pilavlar - Köfteler


Bici, bulgur pilavı, oğmaç aşı, pıt pıt pilavı yer alır.  
Kadınbudu köfte, mücirim köftesi,yumurtalı köfte, tohma, tiridi köfte belli başlı köfte türleridir.






Dolmalar


Efelek dolması, mantı, etli yaprak sarma, şirden dolması (bumbar), yalancı dolma en sevilen dolmalar arasında
yer alır.



Börekler Çörekler


Altüst böreği, ay böreği, bohça böreği, entekke böreği, hamman, kaha kol böreği, papaç, pazar böreği, tandır böreği, yalkı en göze çarpan örneklerdendir.



Yemekler



Yemekler Carcıran, bici aşı, çılbır, çırpma, göçe, göter, kale, keşkek yemeği, köremez, mıhlama, omaç, papara, saz, tatmak tiridi,topaç bilinen yemek türleridir.



0 yorum:

Yorum Gönder