Çorbalar
Aş çorbası, dutmaç, keşkek çorbası, miyane çorbası, sütlü çorba, tarhana çorbası, düğün çorbası ve toyga çorbası en çok bilinen çorbalardır.
Et Yemekleri
Ankara tavası, alabörtme, calla, çoban kavurması, ilişkik, uruş kapama, homaça, orman kebabı, patlıcanlı et, sızgıç, siyel ve siyer sayılabilir.
Pilavlar - Köfteler
Bici, bulgur pilavı, oğmaç aşı, pıt pıt pilavı yer alır.
Kadınbudu köfte, mücirim köftesi,yumurtalı köfte, tohma, tiridi köfte belli başlı köfte türleridir.
Kadınbudu köfte, mücirim köftesi,yumurtalı köfte, tohma, tiridi köfte belli başlı köfte türleridir.
Dolmalar
Efelek dolması, mantı, etli yaprak sarma, şirden dolması (bumbar), yalancı dolma en sevilen dolmalar arasında
yer alır.
yer alır.
Börekler Çörekler
Altüst böreği, ay böreği, bohça böreği, entekke böreği, hamman, kaha kol böreği, papaç, pazar böreği, tandır böreği, yalkı en göze çarpan örneklerdendir.
Yemekler
Yemekler Carcıran, bici aşı, çılbır, çırpma, göçe, göter, kale, keşkek yemeği, köremez, mıhlama, omaç, papara, saz, tatmak tiridi,topaç bilinen yemek türleridir.
0 yorum:
Yorum Gönder